Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena | 2 etapas

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė lejka Rodyti pranešimą
    Žvilgsnis Kauno Diena 2007-04-02

    Kęstutis JAUNIŠKIS

    Viltį, kad šiemet Kaune bus pradėta statyta naujoji sporto arena, atrodo, jau galime palaidoti. Paskutiniai karštligiški ginčai prie projekto kapo duobės tokią mintį tik dar labiau sustiprina. Juolab diskutuojama apie tai, ko niekas gerai nežino, apie ką niekas nenori net kalbėti. 450 milijonų, o galbūt 790 milijonų litų - tik tokie bauginantys skaičiai sklando viešojoje erdvėje. O toliau - tyla ir nežinomybė.

    Ar galėjo būti kitaip? Bet kuriuo atveju itin svarbiam miesto projektui turėjo būti rengiamasi iš anksto. Tuo tarpu dabar susidaro įspūdis, kad sporto rūmų projektas buvo kurpiamas uždarame draugų rate, paslapčia tikintis, kad viską pavyks sutvarkyti ir, kaip įprasta sakyti, prastumti. Vienintelis paaiškinimas, kurį teko girdėti jau ne vieną kartą - mersedeso negalima nupirkti už zaporožiečio kainą. Suprask - tai bus unikali ir itin moderni arena, kurios pavydės ne tik vilniečiai, bet ir estai ar latviai. Ar tokio paaiškinimo užtenka, kai kalbama apie kelių šimtų milijonų litų vertės pastatą? Vargu. Ir gyvenimas tai patvirtino.

    Bet kuriuo atveju Kaunas vėl pralaimi. Tik šį kartą atpirkimo ožių toli ieškoti nereikia - susimovė tiek miesto valdžia, tiek rūmų statybos iniciatoriai. Kodėl taip įvyko, galima tik spėlioti, bet pirmasis vertinimas, kaip jau tapo įprasta Kaune, yra paprastas - nesugebame problemų spręsti civilizuotai ir skaidriai, geras idėjas žlugdo noras drumsti vandenį, tikintis ten sugauti bent menką žuvelę. Tik šį kartą buvo kalbama apie didelį laimikį. Tai gal projektą pražudė provincialus godumas? Kas gali tai paneigti?

    Kauno miesto valdžia jau tapo unikaliu šalies reiškiniu. Pastebėjimas, kad Kaunui nesiseka su merais - ne iš piršto laužtas. Septyniolikti nepriklausomybės metai - miestas apskuręs, ištuštėjęs, agresyvus. Kartais į galvą atsėlina palyginimas su kokiu nors atšiauriu Rusijos miestu, kurį puošia tik duobėtomis gatvėmis zujantys prabangūs limuzinai. Ir visi žino, kad jais važinėja arba šešėlinio pasaulio, arba valdžios atstovai. Galbūt nekorektiškas palyginimas? Bet sutikite, panašumų yra.

    Vilniuje juokaujama, kad bet kuris verslininkas žino, kaip jam rasti bendrą kalbą su valdžios atstovais. Tos taisyklės vadinamos įvairiais vardais, tačiau, be jokios abejonės, dažnai neturi nieko bendro su vakarietišku skaidrumu.

    Tuo tarpu Kaune dar blogiau - čia vyksta kova be taisyklių, kažkoks bušido ringas. Galbūt dėl to verslininkai savo pinigus investuoja Vilniuje ar Klaipėdoje, o laikinoji sostinė palikta merdėti. Sporto rūmų statybos pavyzdys tai tik patvirtina - Kaunas vėl taps pašaipos objektu. Sklando kalbos, kad Kauno valdininkai net nesiteikia kokio nors dokumento nunešti į kitą kabinetą, kol jam gražiai nenusišypsoma. Kartais tokios šypsenos ir neužtenka. Čia galima prisiminti įvairią liaudies išmintį, kad žuvis pūva nuo galvos ar kažką panašaus. Tiks bet kas, bet ir rezultatas bus tas pats - nulis.

    Ar galima tikėtis permainų, kai prie miesto vairo sės nauji žmonės? Vėlgi, keblus klausimas, nes partijų takoskyra Kaune yra itin trapi - viską nulemia interesai. Tai - vieša paslaptis. Tik liūdna sporto rūmų statybos Nemuno saloje istorija parodė, kad šį kartą tokie interesai jau ėmė smaugti miestą. Šiauliai, Panevėžys turės savo sporto arenas, o Kaunas liks it musę kandęs. Gėda. Šiuo atveju - tai per švelnus žodis.

    O gal įvyks stebuklas - per kelerius metus arena bus pastatyta, į Kauną atvažiuos ne tik geriausios Europos krepšinio komandos, bet ir pasaulio muzikos žvaigždės? Galbūt ir kainuos ji tiek, kiek leidžia suvokti sveikas protas. Belieka tuo tikėti, nes trauktis jau nebėra kur - toliau tik bedugnė. Su aštuonioliktais nepriklausomybės metais jau bus lyg ir pilnametystė, lyg ir laikas pilietiškai subręsti. Norisi tuo tikėti.

    Norisi tikėti ir tuo, kad mieste neliks duobėtų gatvių, kad gražusis Kauno senamiestis bus sutvarkytas, o jo gatves užplūs užsienio turistai, kad Laisvės alėjoje nebus baugu vaikščioti net vakarais, kad miesto valdžia, verslininkai, menininkai pažers ir įgyvendins daugybę gerų idėjų, kad stiprės vietos bendruomenės, kad Kaune gyventi bus gera ir saugu. Utopija? Galbūt priešingai - aiškus tikslas. Norisi tuo tikėti.


    Čia antras A.A. ?
    Niūrus ir optimizmu nepasižymintis straipsnis.
    Parašas :)

    Comment


      Gali būti signalas, kad konservatoriai rimtai nusiteikę sustabdyti šį projektą.
      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

      Comment


        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
        Gali būti signalas, kad konservatoriai rimtai nusiteikę sustabdyti šį projektą.
        Kodėl būtent konservatoriai? O gal tvarka ir teisingumas labiausiai suinteresuotas šio projekto žlugdymu. Juk drumstam vandeny lengviau naivias žuveles gaudyti, kaip sakoma - skaldyk ir valdyk.
        Parašas :)

        Comment


          Juk konservatoriai triuškinamai laimėjo rinkimus į Kauno savivaldybę. Dabar viskas jų rankose.
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            Parašė Tomas Rodyti pranešimą
            Juk konservatoriai triuškinamai laimėjo rinkimus į Kauno savivaldybę. Dabar viskas jų rankose.
            tai cia jie parase straipsni?

            Comment


              bet tai kas čia per fruktas išlindo iš po žemių??? ar čia mūsų A.A. kitu "nicku" ??? atrodo jau paskelbė normalią samatą, kuri atitinka pavyzdžius kitose pasaulio šalyse, tai kažkokiam pacukui reikia parėkaut... beprotystės kažkokios...

              Comment


                Ne jie, bet galbūt žurnalistus pasiekė kažkokios žinios iš konservatorių "stovyklos".
                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                Comment


                  tai as ar kazka praleidau ar jau yra oficialiu naujienu?

                  Comment


                    Parašė vaidaslt Rodyti pranešimą
                    tai as ar kazka praleidau ar jau yra oficialiu naujienu?
                    taigi paskelbė koncesijos kainą - 130 mln eurų. 100 kažkur už areną, 30 mln mokesčiai.

                    Comment


                      O kaip su ta dalimi, gal koncesija galima tik projektams iki 200 mln. Lt?
                      When a man lies, he murders some part of the world

                      Comment


                        /\ projektams, viršijantiems tokią sumą, reikia seimo pritarimo. jeigu gerai pamenu, į seimūnus jau kreiptasi...

                        Comment


                          tai ko cia visokie grybai dar nesamones raso?

                          Comment


                            /\ mes apie tai ir galvojam dabar visi...

                            Comment


                              Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                              /\ projektams, viršijantiems tokią sumą, reikia seimo pritarimo. jeigu gerai pamenu, į seimūnus jau kreiptasi...
                              o-o, tada nieko gero nelauk..
                              When a man lies, he murders some part of the world

                              Comment


                                straipsnis idomus ir nesuprantamas. Taciau autorius siuo atveju nebetkas, o pats KD vyriausiasis redaktorius. Beje gali buti variantas, kad juos pasieke zinios, kad Seimas neduos sutikimo. O ten siuo metu situacija labai nepatvari ir kokia DP pvz. kategoriskai priestarauja.

                                Comment


                                  nebeilgai sitas seimas krutes

                                  Comment


                                    Sveiki,

                                    Apsiribojam oficialia informacija šitoje temoje. Ar jums patinka gadinti savo ir kitų nervus ?

                                    Va ka parašė www.kaunas.lt

                                    derybų grupę tiesos slėpimu.

                                    Mes, Kauno miesto savivaldybės darbo grupės nariai, atsakingai pareiškiame, jog informacija nuo visuomenės nėra slepiama. Pagal Lietuvos Respublikos koncesijų įstatymą, konkursas dėl koncesijos suteikimo vykdomas pagal patvirtintas konkurso sąlygas, kurios skelbiamos "Valstybės žinių" priede. Kauno miesto pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje projektavimo, statybos ir eksploatavimo koncesijos suteikimo atviro konkurso sąlygose nurodyta, jog derybų šalys iki koncesijos sutarties pasirašymo neturi teisės niekam atskleisti jokios komercinės ar finansinės informacijos. Taigi, visa informacija, susijusi su finansiniais pasiūlymais yra konfidenciali, kiekvienas, pageidaujantis susipažinti su informacija privalo pasirašyti konfidencialumo pasižadėjimą.

                                    Norime pabrėžti, kad pastaruoju metu spaudoje paskelbti skaičiai dėl Pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje projekto kainos yra netikslūs, ištraukti iš konteksto ir nėra galutiniai, kadangi derybos dar nepasibaigusios ir dėl kainos nėra suderėta.

                                    Kovo 28 d. visiems norintiems Kauno miesto savivaldybės tarybos nariams buvo pristatyta derybų dėl Pramogų ir sporto rūmų eiga ir verslo planas. Nė vienas Kauno politikas, iki galo išklausęs pristatymą, nepasiūlė nutraukti derybų su konkurso dalyviu. Atvirkščiai, visi kalbėję ragino kuo greičiau pabaigti komisijai pavestą darbą ir suderėti kuo palankesnes sutarties sąlygas. Po šio pristatymo derybų grupės ir konkurso dalyvio atstovai susitikę nebuvo ir nesiderėjo, todėl Savivaldybės tarybos nariams pateikta informacija nepasikeitė.

                                    Projektas ne kartą buvo viešai pristatytas tiek žiniasklaidai, tiek visuomenei. Dėl pasiūlyto projekto savo nuomonę ir pasiūlymus, į kuriuos buvo atsižvelgta, pareiškė ir Kauno architektų ekspertų taryba.

                                    Mes, darbo grupės nariai, pareiškiame, jog intensyviai dirbę ne vieną mėnesį esame suinteresuoti sėkmingai baigti derybas. Mes gerai suprantame šio objekto svarbą ne tik Kaunui ir kauniečiams, bet ir visai Lietuvai, todėl prašome visų asmenų laikytis konfidencialumo pasižadėjimo ir susilaikyti nuo neatsakingų komentarų, kurie galėtų pakenkti derybų eigai.

                                    Darbo grupės derėtis dėl Kauno miesto pramogų ir sporto rūmų (Kauno arenos komplekso) Nemuno saloje projektavimo, statybos ir eksploatavimo koncesijos suteikimo nariai

                                    Comment


                                      Cia dabar kas per propoganda? dievazi...

                                      Comment


                                        Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                        straipsnis idomus ir nesuprantamas. Taciau autorius siuo atveju nebetkas, o pats KD vyriausiasis redaktorius. Beje gali buti variantas, kad juos pasieke zinios, kad Seimas neduos sutikimo. O ten siuo metu situacija labai nepatvari ir kokia DP pvz. kategoriskai priestarauja.
                                        Beje, tas vyriausiasis redaktorius į Kauno dieną atėjo iš Lietuvos ryto.

                                        Comment


                                          štai labai išsamūs ir nustelbiantys šitą bulvarinę pamazgą komentarai po tuo straipsniu kauno dienoje:

                                          Vardas: K_J El. paštas: 1
                                          Komentaras: Oho, atėjo „pasitiprinimas“, šiame skyrelyje Vilniaus bezdaliuką pakeitė rimtas makalatūrščikas – sunkiasvoris bulvarinės spaudos žurnaliūga . Kaip ir priklauso patyrusiam bulvaro peizėtojui, papylė pamazgų ant Kauno ir ant kauniečių. Matomai, nuo šiol toks bus „Kauno dienos“ stilius, bent jau iki to laiko, kol Kaune neatsiras naujas miesto dienraštis.
                                          Pažiūrėkim ką šįsyk prikurpė komsomolkės makalatūrščikas, kuriam negalioja jokie padorumo dėsniai, be jokių skrupulų, nesiskaitydamas su jokiais faktais:
                                          a) paskubėjo pasakyti laidotuvių kalbą prie naujosios arenos „kapo duobės“ (nors tikrovėje yra kaip tik priešingai – pagaliau su prancūzais baigiamos galutinai suderinti visos derybinės detalės, ir JAU PAVIEŠINTOS sumos yra kur kas mažesnės nei minimos);
                                          b) kažką be ryšio pleizėja apie tariamą paslaptingumą („...sporto rūmų projektas buvo kurpiamas uždarame draugų rate...“, „...itin svarbiam miesto projektui turėjo būti rengiamasi iš anksto...“) – nors tikrovėje visi miestiečiai (o ir daugelis kitų Lietuvoje) jau pavargo nuo tų KELIS METUS besitęsiančių nuolatinių diskusijų apie statybas, jų vietą, jų kainą ir nesibaigiančio derinimo su VISOMIS valstybės institucijomis, įskaitant ir vyriausybę (dėl nacionalinės svarbos objekto statuso suteikimo – dar Brazausko vyriausybė kelis kart atidėliojo tą svarstymą), ir Seimą (konkurso įkarštyje buvo koreguojamas pats koncesijos įsatymas).
                                          Toliau – dar „gražesni“ patyrusio makalatūrščiko kliedesiai: „...atsėlina palyginimas su kokiu nors atšiauriu Rusijos miestu, kurį puošia tik duobėtomis gatvėmis zujantys prabangūs limuzinai. Ir visi žino, kad jais važinėja arba šešėlinio pasaulio, arba valdžios atstovai“. Na va, pasirodo, VISI naujais automobiliais važinėjantys kauniečiai yra NUSIKALTĖLIAI, šešėlinio pasaulio atstovai iš principo, įskaitant ir valdininkus. Ir tik todėl kad jie yra kauniečiai. Juk visi padorūs bulvariniai žurnaliūgos žino, jog Vilniuje (skirtingai nei Kaune) erdviais beduobiais prospektais naujuose limuzinuose zuja visokie pensininkai bei samdomi VP darbuotojai, besimėgaujantys lietuviškiausio Lietuvos miesto saugaus naktinio gyvenimo malonumais Ar ne taip, Jauniškis Kęstuti?


                                          Vardas: K_J El. paštas: 2
                                          Komentaras: Yra toks propogandinis metodas – viską versti „aukštyn kojom“. Tokius metodus labai mielai naudojo vienas toks liūdnai pagarsėjęs propogandos ministras Gebelsas. Pagal jį, jei jau meluoti, tai reikia meluoti akiplėšiškai ir begėdiškai, taip meluoti, jog žmonės apstulbtų nuo tokio begėdiško melo. Todėl tikint gebelsiška Kęstučio Jauniškio propoganda:
                                          - pasirodo, jog Kaunas, norėdamas pas save pasistatyti naują ir modernią areną (kad ir nepigią) „apsijuokė“ prieš visą Lietuvą???
                                          - pasirodo, jog Kaunas, pasirinkdamas koncesijos metodą, nesugeba „problemų spręsti civilizuotai ir skaidriai“????? (nu tai aišku, kaip gi ne, skirtingai nuo Vilniaus, kuris už savo Siemens areną atsiskaitė viduramžius primenančiu natūrinių mainų būdu – žemės sklypais )
                                          - pasirodo, jog Kaunas,
                                          a) skelbdamas TARPTAUTINĮ koncesijos konkursą;
                                          b) pritraukdamas vieną iš labiausiai Europoje tokių objektų statybose patyrusių PRANCŪZIJOS kompaniją;
                                          c) kalbindamas į būsimų koncesininkų operatorių gretas įsijungti vieną iš stambiausių tarptautinių renginių organizatorių, JAV kompanijos Europos padalinį,
                                          tikėjosi viską „sutvarkyti paslapčia uždarame draugų rate“ ir „prastumti projektą kaip įprasta“??? Tarptautinis koncesijos konkursas – uždarame draugų rate paslapčia tvarkomas projektas??????????????
                                          Na taip, nuo tokio begėdiško melo tikrai užima kvapą. Užima kvapą todėl, jog nuo Kęstučio Jauniškio šios rašliavos sklinda tokia smarvė, kokią padoriems, normaliems ir MĄSTANTIEMS žmonėms neįmanoma pakęsti.
                                          vat

                                          Comment

                                          Working...
                                          X